İstanbul Asya Yakası

Asya Yakası Şehir Rehberi

İstanbul’un Asya Yakası, zengin tarihi ve kültürel mirası, doğal güzellikleri, alışveriş imkânları ve lezzetli yemekleri ile her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekmektedir.

Crowne Plaza

Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı, tarihte stratejik konumu bakımından çok büyük bir öneme sahipti; çünkü Karadeniz’ i Akdeniz’e bağlayan ticaret yolunun kilit noktasında kurulmuştu. Bu sebeple Bizanslılar, Osmanlılar ve Cenevizliler arasında el değiştirmiştir. Bugün Beykoz’a bağlı olan Anadolu Kavağı; daha çok balıkçıları ve midyecileri ile meşhur turistik bir yerdir. Doğaya yakın olmak, midye ve balığınızı yedikten sonra küçük yürüyüşler yapmak istiyorsanız tarihine inat bu küçük romantik yeri görün. Gitmişken tarihi önemi olan Yoros Kalesi’ni ve ziyaretçilerin akınına uğrayan, eski devirlerde beri kutsal sayılan Yuşa Tepesi’ni görmeyi de unutmayın.

Haydarpaşa Tren Garı

Haydarpaşa Tren Garı

Anadolu Yakası’nda Kadıköy’de bulunan Haydarpaşa Tren Garı; 1908 yılında İstanbul-Bağdat arasındaki demir yolu hattının başlangıcı olarak inşa edilmiştir. Birçok Türk filminin ‘İstanbul’a merhaba’ sahnesinin de çekildiği Haydarpaşa Tren Garı, vapurla önünden geçenlere burası İstanbul dedirten sembolik yapılardan biridir.

Kadıköy - Moda

Kadıköy - Moda

Anadolu Yakası’nın merkez noktası sayılan Kadıköy, İstanbul’un gezilmesi gereken yerlerindendir. Kadıköy ilçesi oldukça geniş sınırlara sahip. Sahilde bulunan balon, kalkan vapurlar, kendi halinde akıp giden kalabalık, barlar sokağı, nostaljik Moda tramvayı, sokaklara atılmış masalarda sohbet edip eğlenen insanlar, elinde darbuka masa masa dolaşan Roman çocuklar, Moda sahili, Moda’nın meşhur dondırmacılarından dondurma keyfi ve daha fazlası, bu tarihi M.Ö 5000-3000 yıllarına dayanan semtte yaşanılmayı bekliyor.

Prens Adaları

Prens Adaları

Dokuz adadan oluşan İstanbul adalarının, özellikle Bizans döneminde saray mensuplarının sürgün yerleri olduğu için, Prens adaları olarak adlandırıldığı söylenir. Bu dokuz adanın günümüzde sadece beşi yaşam alanı olarak kullanılıyor. Kadıköy, Kabataş ve Bostancı’dan kalkan vapur ya da motorlarla keyifli bir deniz yolculuğu yaparak adalara ulaşabilirsiniz. Adalarda faytona binerek piknik yerlerine ulaşabilir ve denize girebilirsiniz. İstanbul’un farklı bir yüzünü sakladığı adalar şehre dair alternatif bir deneyim sunuyor.

Kız Kulesi

Kız Kulesi

Üsküdar’da Bizans devrinden kalan tek eser olan ve İstanbul’un sembollerinden biri sayılan Kız Kulesi, geçen yüzyıldaki görüntüsünü koruyup turizme tahsis edilerek lokanta ve seyir balkonu ile gelen misafirlerine hizmet veriyor. Kabataş ve Salacak’tan kalkan özel tekne servisi ile İstanbul’un en romantik ve gizemli mekanlarından biri olan Kız Kulesi’ne ulaşılabiliyor. Kendi kendine yeten bir tarihe sahip olan yapı, yüzyıllardır anlatılan efsaneleri ile de ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Efsaneye göre kralın birine, çok sevdiği kızı on sekiz yaşına geldiğinde bir yılan tarafından sokularak öleceği söylenir. Kral da kızını korumak için denizin ortasına kuleyi yaptırır. Ama kuleye gönderilen üzüm sepetinden çıkan bir yılan prensesi zehirler. 2500 yıllık tarihiyle Kız Kulesi ziyaretçilerini bekliyor.

Çamlıca Kulesi

Çamlıca Kulesi

Çamlıca Radyo & TV Kulesi yayıncılık faaliyetlerinin yanı sıra hediyelik eşya mağazası, kafeterya ve ziyaretçilerinin dünya mutfağının en lezzetli sunumlarını tadacağı restoranı ile İstanbul’un sembol yapısı olarak konumlandırılmıştır. Kule’nin eşsiz manzaraya hakim seyir terası ve interaktif aktivite alanları ile de İstanbul’un dolayısıyla ülkemizin en değerli yapılarından biridir. Seyir Katı 1 : 148,50m (+366.5m) (33.Kat), Seyir Katı 2 : 153,00m (+371.0m) (34.Kat), Restoran 1 : 175,50m (+393.5m) (39.Kat), Restoran 2 : 180,00m (+398.0m) (40.Kat)

Beylerbeyi Sarayı

Beylerbeyi Sarayı

Ünlü gezgin İnciyan’a göre Büyük Konstantin’in diktirdiği bir haçtan dolayı Bizans döneminde ‘İstavroz Bahçeleri’ adıyla anılan Beylerbeyi, Osmanlılar döneminde padişahların has bahçelerinden biri olarak kullanılmıştır. Bugünkü Beylerbeyi Sarayı, Sultan Abdulaziz tarafından II. Mahmud’un ahşap sahil sarayı yıktırılarak 1861-1865 yılları arasında dönemin tanınmış mimarı Sarkis Balyan’a yaptırılmıştır.

VIASEA

TEMAPARK

ViaSea Tema Park

Keşfet

MARINA

AQUPARK

Viaport Marina Aqupark

Keşfet

VIASEA

AKVARYUM

Viaport Akvaryum Viasea

Keşfet

ASLANPARK

TUZLA

Viaport Aslanpark

Keşfet